fbpx
Prémium minőségű nyílászárók garanciával
Kérdése lenne? Hívja szakértő munkatársunkat! +3620/477-1749 (H-P: 9:00-17:00) info@nagyablak.hu

Mi fog történni otthonában az ablakok beépítéskor?

A mai blogbejegyzésünkben beavatjuk a szakszerű beépítés menetébe. Nem azért, hogy szakembert faragjunk Önből, hanem, hogy szemmel tudja tartani a szerelőket…

Nekem is szent a saját otthonom, szóval abszolút megértem, ha minden fontos részletet szeretne tudni, mit fognak Önnél a szerelők csinálni.

Ne aggódjon, a beépítés menetének kifejezetten szakmai részeivel nem fogom untatni.

Viszont amit érdemes tudnia, azt igyekeztem pontokba szedni, hogy felkészült legyen, és szemmel tudja tartani a munkálatokat.

Ami az Ön feladata:

 • Önnek kell biztosítani a közlekedési útvonalat és az ablakok, szerszámok lerakásához szükséges helyet.
 • A szereléshez szükség van az úgynevezett métervonalra, mert a beépítők ehhez igazítják a nyílászárókat. Így lesz mindenütt egy síkban az összes ablak és párkány. Ez az a vonal, ami a végleges padlósíktól 1 méter magasságra van. Ha Ön építkezik, vagy felújít, és még nincs fent a végleges padlóburkolat, bele kell számolni annak vastagságát, és onnan kimérni az 1 métert.

Ami a szerelők feladata egy normál beépítésnél:

 1. Ablaktok behelyezése a falnyílásba (csere esetén a régi ablak eltávolítása)
 2. Beállítás a métervonal segítségével, rögzítés speciális acél csavarokkal vagy szerelőfülekkel, majd a furatok eltakarása takaródugókkal
 3. A fix ablakok beüvegezése, a nyíló szárnyak felrakása
 4. Nyitás, záródás ellenőrzése és szükség esetén korrigálás
 5. Az ablak és a fal közötti hézag PUR habbal való egyenletes, légtömör kitöltése. A habot a lehető leghamarabb el kell takarni, mert a nap UV sugarai tönkreteszik.
 6. A PUR hab megszilárdulása után a védőfóliák eltávolítása
 7. Panel épületeknél takaróléc felragasztása szükséges. Téglaépületeknél pedig kőműves javítás. Fontos a vasalati elemeket letakarni, hogy ne kerüljön beléjük szennyeződés, különben tönkremehetnek.
 8. Kiegészítők és árnyékolók felszerelése (párkány, redőny stb.)
 9. Takarítás, majd a beépítés-vezető a tulajdonossal leellenőriz minden ablakot, megmutatja és betanítja a működtetésüket, átadja a munkát és a szükséges dokumentációkat.
 10. Csomagolóanyagok, hulladékok elszállítása (ha ebben állapodtak meg)

Ha teheti, válassza a RAL beépítést!

Gondolta volna, hogy a normál beépítésnél a nagy belső páratartalom hatására a PUR hab vízzel telítődik, a víz pedig egy idő után tönkreteszi a habot, aminek folyamatosan romlik a hő- és hangszigetelési képessége?

A RAL beépítésnek a lényege, hogy úgy kell kialakítani a fal és a nyílászáró közötti rés szigetelését, hogy az folyamatosan száraz maradjon. A szigetelésnek a belső oldalon lég- és párazárónak, a külső oldalon pedig vízzárónak és páraáteresztőnek kell lennie. Így kívülről a csapadékot lezárja, de a bekerült párát kiereszti.

Normál PUR habos beépítés

RAL beépítés

Itt fontos, hogy a nyílás egyenes, sima és pormentes legyen, ezért nélkülözhetetlen a káva síkba vakolása, és a vakolat pormentesítése. Ezután a beépítők egy speciális fóliát ragasztanak fel a tokra.

Az ablak rögzítése és beállítása után rögzítő habbal töltik ki a fólia mögötti nyílást, majd a fóliát a falhoz is odaragasztják. Így Önnek sokkal jobban szigetelő ablaka lesz, mint a normál beépítésnél.

Ha szeretné, hogy olyan profi szakemberek végezzék el otthonában a munkálatokat, akik hímestojásként fogják kezelni az otthonát, kérjen ingyenes árajánlatot! Kattintson a gombra!

Prémium minőség, elérhető áron

Ismerje meg különleges ajánlatunkat, tartós garanciával.

Lakásfelújítóknak

A nyílászárócsere nem költség, hanem befektetés. Értéket növel, és pénzt is spórol meg az alacsonyabb rezsiköltségeken...

Építkezőknek

Egy új ház építésekor évtizedekre tervezzük a családunk otthonát. Mi az általunk beszerelt nyílászárókra vállalt garanciával tudunk ehhez hozzájárulni.

Beruházó -Építkezőknek

Szeretne jó anyagokkal és megbízható partnerekkel dolgozni? Mi a minőségi nyílászárókat és a profi beszerelést, 14 év tapasztalatával biztosítjuk hozzá.

Minden jog fenntartva © Nagyablak Kft. - Gyula

Adatvédelem | Általános szerződési feltételek | Kapcsolat

Share This