fbpx
Prémium minőségű nyílászárók garanciával
Kérdése lenne? Hívja szakértő munkatársunkat! +3620/477-1749 (H-P: 9:00-17:00) info@nagyablak.hu

Az Ön ablakai letagadhatnak majd pár évet?

Tévhit, hogy a karbantartás luxus. Gondoljon csak bele, mi történne, ha nem vinnénk szervizbe az autónkat, nem járnánk fodrászhoz, kozmetikushoz vagy nem edzenénk testünket.

Amivel nem törődünk rendszeresen, azt bizony kikezdi az idő vasfoga…

Így van ez az ablakokkal is. Persze, egy műanyag ablak közel sem igényel annyi ápolást, mint pl. egy fa nyílászáró. Az viszont fontos, hogy hozzáértő szakember végezze a karbantartási műveleteket, hiszen itt finom, precíziós szerkezetekről van szó.

Hogyan növelheti ablaka élettartamát?

  • Ne hagyja fent sokáig a gyári védőfóliát, mert rásülhet a keretre! Az alapos beépítők a beszerelés után azonnal eltávolítják a fóliát az ablakról. Legfeljebb akkor hagyják fent, ha tudják, hogy az esetleges vakolás és festés néhány napon belül megtörténik. Ez után azonban azonnal le kell szedni. A fólia egyébként sem védi meg teljesen az ablakot a kőművesmunka során. Ha a keretre malter vagy vakolat fröccsen, azonnal nedves ecsettel el kell távolítani, mert ez később már csak felületi károsodással szedhető le.
  • Ne használjon súrolószert a takarításnál! A legjobb az egyszerű, tisztítószeres víz. Persze, nem mindegy, hogy milyen. A koncentrált savakat, lúgokat vagy acetont tartalmazó készítmények kárt tehetnek a keretben.
  • Évente többször le kell mosni a gumitömítéseket tiszta vízzel. Egy évben egyszer pedig át kell törölni speciális olajjal. Ez utóbbit bízza a karbantartókra. Az egyszerű olaj nem alkalmas, mert megtapad rajta a por, amitől a tömítés ragadós lesz.
  • Ki kell tisztítani a vízkifolyókat, hogy a bejutott víz mindig szabadon tudjon távozni. Ez is a szakember dolga az éves karbantartáskor.
  • A fa ablakot 3-5 évente át kell festeni, különben nem csak kinézetében, de a szigetelésben is csúfosan kudarcot fog vallani. Ez nem is olyan könnyű művelet. Speciális festéket és felhordást igényel. Csak hozzáértővel végeztesse!
  • A vasalatoknak is szüksége van szakszerű kenésre. Minden látható és mozgó alkatrészt minimum évente egyszer meg kell olajozni, hogy az ablak élettartamát megnöveljük. Ezt is elvégzik a karbantartók, Önnek nem lesz vele gondja.
  • És ott van még a finomállítás. Nem árt leellenőrizni időnként a működést és a túl nagy eltéréseket kiigazítani, mert előfordulhat, hogy használat közben elmozdulnak az eredeti beállítások, amitől akár rés is keletkezhet a szárny és a keret között. Egy-egy éves finomállítással akár tízezreket is megspórolhat, hiszen a megelőzés mindig olcsóbb, mint a javítás. Természetesen, ez is karbantartó feladata.

Ki fogja Önnek mindezt elvégezni?

A legjobb, ha köt egy karbantartási szerződést már a beépítésnél azzal a céggel, akitől az ablakokat rendelte. Így Önnek az egyszerű takarításon kívül semmi más dolga nem lesz.

Egy valamit is magára adó cég értesíti Önt, ha eljött a karbantartás ideje. Csak megbeszélnek egy időpontot, és a karbantartók 20-30 perc alatt elvégzik a szükséges munkálatokat.

Ha szeretné, hogy az ablakai karbantartása pontosan és szakszerűen történjen, hogy minél tovább ne legyen velük gond, kérjen árajánlatot még ma! Kattintson a gombra!

Prémium minőség, elérhető áron

Ismerje meg különleges ajánlatunkat, tartós garanciával.

Lakásfelújítóknak

A nyílászárócsere nem költség, hanem befektetés. Értéket növel, és pénzt is spórol meg az alacsonyabb rezsiköltségeken...

Építkezőknek

Egy új ház építésekor évtizedekre tervezzük a családunk otthonát. Mi az általunk beszerelt nyílászárókra vállalt garanciával tudunk ehhez hozzájárulni.

Beruházó -Építkezőknek

Szeretne jó anyagokkal és megbízható partnerekkel dolgozni? Mi a minőségi nyílászárókat és a profi beszerelést, 14 év tapasztalatával biztosítjuk hozzá.

Minden jog fenntartva © Nagyablak Kft. - Gyula

Adatvédelem | Általános szerződési feltételek | Kapcsolat

Share This