fbpx
Prémium minőségű nyílászárók garanciával
Kérdése lenne? Hívja szakértő munkatársunkat! +3620/477-1749 (H-P: 9:00-17:00) info@nagyablak.hu

„Köszönöm, árnyékolót és szúnyoghálót nem kérek!”

El sem tudom mondani, hányszor hallottam a fenti mondatot.

Aztán eltelik 1-2 hónap és jön a telefon: „Zoli! Mégiscsak kéne az a redőny meg a szúnyogháló. Napközben iszonyat meleg van, és még este sem tudjuk kinyitni az ablakot, mert megesznek a szúnyogok…”

Ilyenkor persze már mondhatom, hogy én szóltam, mert muszáj valami megoldást találni. Csak egy baj van:

Az utólagos felszerelés mindig megalkuvással jár!

Az ablakot ugyanis annak megfelelően kell legyártani, hogy milyen árnyékolástechnikai megoldások kerülnek rá, hiszen kell a hely a mozgatásukhoz, eltakarásukhoz.

Vegyük pl. a külső redőnytokot, aminek a látványa nem túl szép megoldás. Ha viszont előre kialakításra kerül a redőny helye, akkor a tokot úgy is be lehet építeni, hogy le lehessen vakolni. Magyarul, gyakorlatilag semmi nem látszik a redőnyből, ha fel van húzva.

Ha Ön építkezik, akkor célszerű erre már a tervezésnél gondolni.

Miért jobb a külső árnyékoló pl. a függönynél?

Dióhéjban: mert ha már beengedtük a meleget a lakásba, akkor késő a védekezés, hiába van az ablak előtt egy függöny. Az elsődleges cél tehát, hogy kint tartsuk a hőséget. Ezért szoktuk mindenkinek javasolni valami külső árnyékoló alkalmazását, ami lehet passzív vagy aktív árnyékoló.

  • A passzív (vagy statikus) árnyékolók a téli és a nyári napsütés beesési szöge közötti különbséget használják ki (pl. előtető, párkányok, teraszok). Gondoljon csak a régi parasztházakra. Ott a tornác töltötte be a passzív árnyékoló szerepet.

 

  • Az aktív (vagy dinamikus) árnyékolók (pl. redőny, zsaluzia, zsalugáter, vásznas árnyékoló) mozgathatók. Működtetésük lehet kézi vagy motorizált. Sőt ez utóbbi automatizálható, ami nem csak kényelmes megoldás, de energiatakarékos is lehet.

5 dolog, amiért a redőny hasznára fog válni:

  1. Télen a hideget, nyáron a meleget tartja kint.
  2. Nyáron nem kell annyit használni a légkondit (van olyan ügyfelünk, aki jelezte, hogy be sem kellett kapcsolnia)
  3. Javítja a nyílászárók hangszigetelő képességét. Ha Ön forgalmas helyen lakik, lefekvéskor imába fogja foglalni redőnyét.
  4. Növeli a ház biztonságát, és nyitásérzékelővel felszerelve tovább nehezíti a betörők életét.
  5. Segít az UV sugárzás elleni védelemben, így a függönyök és a bútorok nem fognak kifakulni idő előtt.

Sőt, a mai redőnyök nem ébresztik fel a szomszédot sem, mert csapágyakon fordulnak, keskeny, kefés lefutóval készülnek, tehát rendkívül csendesek használat közben.

Még a szél se tud nagy zajt kelteni velük akár műanyag, akár alumínium palásttal készülnek.

Vérszívók nélkül még jobb…

Árnyékolóját kérheti rolós szúnyoghálóval kombinált kivitelben is. Imádni fogja, amikor felkapcsolt lámpa mellett, szélesre tárt ablaknál olvasgathat még az ágyban, és nem kell vörösre vakart végtagokkal ébrednie.

Hogy melyik típusú árnyékolót és szúnyoghálót javasoljuk? Ez mindenképpen a helyszínen dől el. Kérje szakember tanácsát!

Ha szeretne ideális hőmérsékletet teremteni az otthonában és kint tartani az idegesítő rovarokat, kérjen ingyenes árajánlatot most! Kattintson a gombra!

Prémium minőség, elérhető áron

Ismerje meg különleges ajánlatunkat, tartós garanciával.

Lakásfelújítóknak

A nyílászárócsere nem költség, hanem befektetés. Értéket növel, és pénzt is spórol meg az alacsonyabb rezsiköltségeken...

Építkezőknek

Egy új ház építésekor évtizedekre tervezzük a családunk otthonát. Mi az általunk beszerelt nyílászárókra vállalt garanciával tudunk ehhez hozzájárulni.

Beruházó -Építkezőknek

Szeretne jó anyagokkal és megbízható partnerekkel dolgozni? Mi a minőségi nyílászárókat és a profi beszerelést, 14 év tapasztalatával biztosítjuk hozzá.

Minden jog fenntartva © Nagyablak Kft. - Gyula

Adatvédelem | Általános szerződési feltételek | Kapcsolat

Share This